Samen bouwen aan je toekomst!
AAAPrint deze pagina
Eten en drinken

In de ochtendpauze eten en drinken de kinderen meestal wat. Zorgt u voor een trommel en een (goed afsluitbare) beker? Met het oog op de al hoge afvalberg: geen doosjes drinken en dergelijke. Verder is afgesproken dat uw kind op dinsdag, woensdag en donderdag fruit mee naar school neemt.
Drinken dat meegegeven wordt bevat geen koolzuur.

Verjaardagstraktatie

Iets eten doen we ook als er een kind jarig is. Een heuglijk feit dat we niet ongemerkt voorbij laten gaan: uw kind trakteert. Liever geen snoep. De kinderen vinden zelfgemaakte traktaties altijd leuk. Informeer er op school naar.

Er staan hiervoor heel veel idee├źn op www.gezondtrakteren.nl. De cadeautjes die soms naast de eetbare traktatie gegeven worden, zijn niet nodig.

Mocht er een kind zijn dat toch een in onze ogen een ongezonde traktatie mee naar school neemt dan besluit de leerkracht of de traktatie na het uitdelen geheel of gedeeltelijk met de kinderen mee naar huis gaat. Zo kunt u als ouders zelf besluiten of / wanneer uw kind deze traktatie op mag eten.

U kunt de traktatie natuurlijk ook vooraf even met de leerkracht bespreken.

En als u er dan toch bent, vraag de leerkracht of er groepsgenootjes zijn met allergie├źn, suikerziekte of iets anders waardoor ze bepaalde dingen niet mogen eten.